Izložbe

Otvorena izložba skulptura ,,Kad drvo progovori“

U subotu, 21. jula u 20 časova, u galeriji Polimskog muzeja je otvorena izložba skulptura ,,Kad drvo progovori“ autora Zorana Milovića. U prepunoj galeriji prisutnima su se obratili direktorica Polimskog muzeja, Violeta Folić, i predsjednik opštine Berane, Dragoslav Šćekić, koji su istakli koliko je za Berane značajan autor izložbe, kao i da nije slučajnost da se izložba otvara baš na Dan opštine Berane, 21. jula. Prisutnima se na kraju obratio i sam autor, koji se zahvalio na ogromnom prisustvu i istakao da se na njemu samom vidi koliko mu tolika posjećenost znači. Na kraju, treba izdvojiti i nekoliko rečenica o jednoj istinskoj legendi i veličini našeg grada.

Zoran Milović je poznati sportski radnik i bankarski činovnik u penziji. Poznat je u Beranama i mnogo šire kao legendarni jugoslovenski rukometni reprezentativac, a ujedno i humanista i umjetnik i samim tim opravdano važi za ličnost koja zaslužuje posebnu pažnju i poštovanje Beranaca i šireg društva. Osim sporta, Zoran je uporedo sebe pronalazio i u umjetnosti, gdje se bavio rezbarenjem. Postao je i poznati umjetnik, sa 20-ak samostalnih izložbi, od Berana, pa do čuvenih beogradskih galerija. Član je i udruženja izvornih likovnih umjetnika Crne Gore. Kako kaže prof. doktor Dragan Nedeljković: ,,Zoran je gospodar drveta i kada se lati gleta neviđeno postaje viđeno.“

Izložba će trajati i narednih dana, pa se pozivaju svi ljubitelji umjetnosti da dođu da je posjete, jer zaista imaju i šta vidjeti. Dobrodošli!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *