Vijesti

Održan koncert vokalne grupe “Gorske oči”

U petak, 5. oktobra 2018. u 20 h u izložbenom prostoru Polimskog muzeja odrzan  je koncert beranske vokalne grupe ,,Gorske oci”.U prepunoj izložbenoj sali muzeja gosti su mogli da uzivaju u obradama kako domacih, tako i po jedne italijanske, francuske i engleske numere.U pauzi izmedju pjesama ,,Gorskih očiju” publici se predstavio Vuk Radunovic, ucenik 1. razreda srednje muzičke škole Vasa Pavic u Podgorici, koji je izveo na gitari dva stava  svite Silvijusa Leopolda Vajsa i pobrao simpatije svih prisutnih.Možemo reći da je koncert bio potpuni uspjeh i da su svi prisutni uživali u sjajnom nastupu ,,Gorskih očiju”, jer su njihove reakcije to jasno i pokazale. Ostaje nam samo da se nadamo da će ova divna grupa nastaviti sa sjajnim radom i da će ponovo nastupati kod nas, a i šire, jer oni to svojim kvalitetom svakako i zaslužuju.

Mješovita vokalna grupa Gorske oči je oformljena u maju 2013. godine. Činili su je, kako tada tako i sada, entuzijasti različitih profesija i godišta kojima je muzika u srcu i duši.Broje nastupe na  mnogim manifestacijama. Neke od njih su Kolektivno vjenčanje na Jelovici, Noć muzeja, Ladica đinđuva po trgu prosuta , smotre folklora, književne večeri, izložbe..

Vokalna grupa nastupa i kao ženski ansambl, što je uvećalo raznovrsni muzički repertoar koji je od početka brižljivo građen. Različiti žanrovi, autentični aranžmani, a cappella izvođenje i ljubav prema muzici ostavljaju neizbrisiv pečat, a zaslužni za to su: Izet Hadrović, Petar Pantović, Radule Jolić, Olivera Nenadović, Maja Jokić, Željka Pantović, Belinda Jolić, Sanja-Simonović-Delević, Adela Grubić, Dušica Šćekić, Anja Boričić, Slobodanka-Boba Boričić i Ivana Pantović-vođa grupe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *