Međunarodna saradnjaVijesti

Doktorant na Institutu za arheologiju, Univerzitetskog koledža London u Polimskom muzeju

 

Ivana Jovanović, doktorant na Institutu za Arheologiju, Univerzitetskog Koledža London (UCL Institute of Archaeology), trenutno radi na obradi materijala iz praistorijske zbirke Polimskog muzeja, koji potiče sa lokaliteta Kremeštice, Beran Krš, Trnje i Torine. U pitanju je do sada neobrađen, samim tim nepublikovan materijal, koji sadrži značajne podatke o neolitizaciji i širenju tehnoloških inovacija.

Doktorat radi u okviru internacionalnog projekta EUROFARM (EUROFARM project – Transmission of innovations: comparing and modelling the spread of farming practices in Europe), finansiranog od strane Evropskog istraživačkog saveta (ERC: European Research Council), pod rukovodstvom Dr Mark Vander Linden-a. Glavni cilj njenog doktorata jeste da istraži ulogu tehnologije okresivanja kamena i rekonstruiše sam proces proizvodnje alatki od okresanog kamena tokom širenja i lokalnog razvoja zemljoradnje na zapadnom Balkanu.

Ivana se zahvalila kolegama Polimskog muzeja na ustupanju materijala za potrebe njenog doktorata, kao i na odličnoj  profesionalnoj saradnji.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *