Galerija

U sklopu zgrade Polimskog muzeja se nalazi i galerijski prostor. Površine je 82 m² i opremljen je galerijskim mobilijarom, što omogućava  veoma kvalitetno izlaganje umjetničkih djela. U toku godine  u galeriji se realizuje i do desetak umjetničkih izložbi  različitog umjetničkog karaktera. Često za potrebe izlaganja umjetničkih djela se koristi i hol koji prethodi galerijskom prostoru, površine 35 m², takođe opremljen za ovu svrhu.

PENTAX K-5 - 07.04.16 10-59-41

 

Miomir Mišo Popović ( 1929-2010)

Rođen je u Priboju  ( Srbija) gdje je zavrsio i osnovnu školu. Pošto je završio Višu realnu gimnaziju u Beranama, nastavlja svoje studije na Filozofskom fakultetu i na Likovnoj akademiji u Ljubljani i Beogradu. U Ljubljani je bio u klasi prof. Rika Debenjaka, a u Beogradu,prof.Cuce Sokić i majstora Mila Milunovića. Po završenim studijama vraća se u Berane kao profesor u gimnaziji. Godine 1959. vratio se u Beograd i počinje da radi u novinsko izdavačkoj kući “Politika”.Od 1962.godine nastanjuje se u Pariz , gdje živi  i radi sve do svoje smrti.

Mišo Popović je Polimskom muzeju poklonio  legat  od 200 umjetničkih radova ulje na platnu iz različitih faza njegovog stvaralaštva, tako da se ti radovi povremeno izlažu u Galeriji Polimskog muzeja  kao i u muzeima i galerijama u regionu.