Vijesti

Sajam zapošljavanja “Zaposlimo domaće“ održan u Polimskom muzeju

Sajam zapošljavanja koji se realizuje u okviru javne kampanje države “Zaposlimo domaće“ održan je danas  u prostorijama Polimskog muzeja.Organizatori sajma su Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Zavod za zapošljavanje Crne Gore, u saradnji sa Opštinom Berane .

Pozdravljajući goste iz Podgorice i primorskih opština, prisutnima se prvi obratio potpredsjednik opštine Berane, Rade Kljajić, koji se zahvalio organizatorima što je pomenuta kampanja počela baš iz Berana imajući u vidu podatak da smo jedna od crnogorskih opština sa najvećim procentom građana bez zaposlenja.

“Siguran sam da bi sajam zapošljavanja i ubuduće trebalo da omogući pozitivne rezultate u pogledu smanjenja nezaposlenosti naših građana koji bi se tokom turističke sezone radno angažovali u primorskim opštinama. Stoga, poslodavcima koji su danas ovđe sa nama i nezaposlenim licima koja su prisutna u velikom broju, želim da njihova međusobna komunikacija rezultira uspješnom saradnjom kroz sezonsko zaposlenje”, kazao je potpredsjednik Kljajić.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, Suljo Mustafić je naglasio da je Zavod, kao institucija sa dugim stažom u posredovanju, promociju sezonskog zapošljavanja krenuo iz sjevernih i manje razvijenih opština, gdje je izražena nezaposlenost.

“U susret predstojećoj turističkoj sezoni, poseban akcenat se stavlja na oblast turizma i sezonskog zapošljavanja. U okviru ovog događaja, svi imaju priliku da se predstave: i oni koji žele posao i oni koji traže radnika. Poslodavci iz primorskih opština, ali i neki lokalni, imaju mogućnost da se povežu sa nezaposlenim osobama, koje su zainteresovanie za rad na sezonskim poslovima. Za nezaposlene je ovo šansa da na licu mjesta razgovaraju da poslodavcima i direktno apliciraju za određeno radno mjesto”, zaključio je na kraju.

 Zavod će za sve zainteresovane poslodavce, i narednih dana, organizovati ovakve sajmove. Naime, ista aktivnost biće održana sjutra u Bijelom Polju a u petak u Pljevljima. Takođe, sajmovi zapošljavanja biće održani i u Nikšiću 16. aprila ali i u Podgorici 17. aprila.

Vrijeme održavanja mini sajmova je od 12 do 15 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *