Vijesti

Promocija zbirke poezije “Oda mojoj radosti” autorke Nade Matović

Uz podršku fondacije  “Podrži Berane”, u galeriji Polimskog muzeja održana je promocija zbirke poezije: “Oda mojoj radosti”, autorke Nade Matović.

Nada Matović pisanjem se bavi već tri godine, svoj talenat otkrila je u srednjoj školi i od tada intenzivno se interesuje za književnost. Svojim vedrim duhom i upornošću Nada je uspjela da privuče pažnju svojih sugrađana, pa je uz podršku fondacije “Podrži Berane” objavila ovu zbirku.

“Zadovoljstvo je što smo večeras ovdje i što smo mi iz Fondacije imali priliku da pomognemo Nadi da izda ovu knjigu. Moram da napomenem da Fondacija ne postoji dugo i da se finansira donacijama osnivača, tako da naš budžet nije veliki, ali za ovo kratko vrijeme nastojali smo da svojim djelovanjem pomognemo onima kojima je naša pomoć potrebna”, rekao je član Fondacije Dalibor Kastratović.

“Ja ovim želim da ugasim svaku sumnju u svoje mogućnosti, da progovorim u ime svih koji nemaju priliku i pokažem da iako sam mali čovjek moje riječi mogu da budu velike. Pisanje mi je dalo novu snagu koju ne želim da ugasim i otvorilo put u nove dimenzije, dimenzije u kojima je stvarnost drugačija, u kojoj ne postoje pravila i ograničenja i što je najbitnije, u tom svijetu smo svi isti. Ja nikada ne mogu znati šta moja riječ izaziva u vama, jer ona za mene ima sasvim drugačije značenje i zadovoljava moje potrebe, ali se nadam da makar približno izaziva sreću, kao što to kod mene čini”, kazala je Matović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *