Izložbe

Otvorena izložba grafika: „Iluzivna stvarnost“

 

 

U četvrtak, 31. maja, u galeriji Polimskog muzeja otvorena je izložba grafika pod nazivom: „Iluzivna stvarnost“, autorke Jelene Jovančov. Izložbu je otvorio Vladislav Kasalica,istoričar umjetnosti.

Jelena Jovančov rođena je 1982. godine u Titogradu (SFRJ). Studirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju (Univerzitet Crne Gore) od 2002-2007. godine gdje je i diplomirala na studijskom programu grafika u klasi profesorke Anke Burić. Magistrirala je na istom fakultetu (Interdisciplinarna grafika) 2010. godine. Jovančov je članica Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore ULUCG od 2008. i članica međunarodnog društva mecotinte, International Mezzotint Society I.M.S. Florida, SAD od 2015.

Imala je 17 samostalnih izložbi i preko 215 selektovanih nacionalnih i međunarodnih izložbi. Dobitnica je više priznanja i nagrada za svoj rad. Živi i stvara u Baru kao samostalna umjetnica.

Izložba će trajati narednih 30 dana, a posjetioci će biti u prilici da vide 30 grafika koje se najviše tiču  refleksije u vodi i njihovog odraza.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *